Kaarttechnieken

3D-techniek - is het maken van 3 Dimensionale plaatjes. je werkt in lagen, waarbij je in het plaatje de naarvoren afgebeelde onderdelen ook echt naar voren haalt. Wat je nodig hebt voor zo'n kaart in een leuke afbeelding 3 a 4 keer, een goed schaartje, 3D foamtape of 3D kit (ofwel siliconenkit) en fotolijm om de eerste afbeelding vast te plakken.

De rest van de Kaart kan je altijd naar eigen inzicht aankleden.

Ponstechniek - Er zijn diverse soorten ponstechnieken.....

CLIP PUNCH: Clippunch is een ponstechniek waarbij met behulp van twee ponsjes een figuurtje wordt geponst wat aan een kaartje geclipt kan worden (zoals een paperclip). Het figuurtje kan ook aan een papierstrookje of lintje worden geregen of met een draadje vastgezetworden (zoals een knoop).

Borduurtechniek - Met verschillende patroontjes kun je de mooiste kaartenmaken. Eerst wordt het patroon met een prikpen geprikt op de kaart die jij wilt gaan gebruiken. Dan met een borduurgaren. (Ik zelf ben het meeste weg van metalic kleuren vanSulky of madeira) het patroon borduren. Zelf kan je hier een diversiteit aan manieren van borduren aan geven door over 4 gaatjes te borduren of over 5-6-7-8 enz......zo wordt ieder patroon weer anders....